Blog navigation

Latest posts

Fram med arbetarna – Finbins mästersvetsare Eeli och Marko
Fram med arbetarna – Finbins mästersvetsare Eeli och Marko

Finbin – Lehtovuoris framgång grundar sig på dess mångsidiga och kunniga personal. I den andra delen av vår...

Read more
Fram med arbetarna – Produktionsutvecklarna Matti och Marian
Fram med arbetarna – Produktionsutvecklarna Matti och Marian

I hjärtat av Finbins produktion bultar våra två ingenjörer, Matti Ahola och Marian Cojoc. I den här artikeln...

Read more
Fram med arbetarna – Lär känna logistikens betrodda män Lasse och Petri
Fram med arbetarna – Lär känna logistikens betrodda män Lasse och Petri

Vi på Finbin – Lehtovuori tror att människorna ligger bakom vår framgång. I serien ”Fram med arbetarna” tar vi en...

Read more
Fungerande cykelparkeringslösningar i våra kundobjekt
Fungerande cykelparkeringslösningar i våra kundobjekt

Nybyggnaden av Nokia stads social- och hälsostation i Birkaland i Finland planerades av ARCO Architecture Company och...

Read more

Fram med arbetarna – Lär känna logistikens betrodda män Lasse och Petri

 

På Finbins logistikavdelning arbetar sammanlagt fyra personer stadigvarande och idag öppnar två av dem, Lasse Grönfelt och Petri Marjamäki, lite fler dörrar för oss i den dagliga logistikverksamheten. De ansvarar för logistiken för både inkommande och utgående gods, som är livsviktig för företagets dagliga verksamhet. I sitt arbete är de riktiga mångsysslare som ser till att företagets hjul rullar smidigt från dag till dag.

Lasse har varit anställd på företaget i fyra år och har över tio års erfarenhet inom logistikbranschen. Hans arbetsdagar består av att göra transportbeställningar för färdiga försändelser, packa produkter och lasta bilar samt andra logistikuppgifter. Dessutom avlägger Lasse en yrkesexamen i servicelogistik vid sidan av sitt arbete, vilket skvallrar om hans vilja att ständigt utvecklas i sitt arbete. Kollegorna beskriver Lasse som en ”arbetsam” person.

Petris väg in i logistikbranschen började halvt av en slump när han såg ett utbildningsprogram i branschen och bestämde sig för att prova på logistikens värld, som ryckte med honom! Nu har han arbetat 15 år inom olika logistikuppgifter, varav fyra har varit i Lehtovuoris tjänst. Petris dagar fylls av att ta emot inkommande gods, ställa gods på hyllor och plocka gods i måleriet. Han beskriver sina arbetsdagar som hektiska, där en stor del av tiden går åt till att organisera och koordinera olika logistikfunktioner.

I Lasses och Petris arbetsuppgifter ingår starkt samordning mellan olika avdelningar, vilket kräver utmärkta kommunikationsfärdigheter. Dessa färdigheter är centrala, eftersom man inom logistiken måste kunna säkerställa ett smidigt informationsflöde och samarbete mellan de olika teamen. Arbetet inom logistik kräver en bred kompetens som sträcker sig från samordning till kundservice – saker som man inte nödvändigtvis direkt kommer att tänka på när man pratar om logistikuppgifter.      

År 2022 genomgick fabriken en stor förnyelse då produktionslokalerna utökades genom att man byggde en helt ny hall och nya investeringar gjordes i produktionsmaskiner, målningslinjer och utvecklingen av en ny fabrik. Finbin är ett tillväxtföretag som erbjuder många möjligheter, men förändringar medför också sina egna utmaningar och kräver att de anställda är mångkunniga och ständigt lär sig nya saker. Lyckligtvis klarar både Lasse och Petri av dessa krav. Lasse upplever att hans åsikter blir hörda, vilket ökar arbetstillfredsställelsen. Petri uppskattar mångsidigheten i sina arbetsuppgifter som gör hans arbetsdagar intressanta och fartfyllda. 

I arbetsgemenskapen är det viktigaste att man kommer överens med arbetskamraterna, en god laganda och att man trivs i arbetet, vilket Lasse och Petri betonar.  När de här klossarna är på sin plats är det trevligt att komma och gå till jobbet. Petri beskriver arbetsklimatet som inspirerande och överraskande, vilket gör varje arbetsdag annorlunda.

På fritiden håller Lasses två lapska vallhundar honom upptagen och ger honom mycket glädje i dagarna och ibland även mycket huvudvärk. Petri hittar avkoppling i gymmet, på vandringsutflykter och i fiske.

Logistikavdelningen är helt klart i goda händer tack vare proffs som Lasse och Petri. Deras kompetens och engagemang säkerställer att företagets logistikprocesser fungerar smidigt varje dag.

 
Posted in: Fram med arbetarna